
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 hovězí plátky
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- 8 stroužků česneku
- 1 velká lžíce plnotučné hořčice
- 1 cibule
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme a obalíme v mouce.
-
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a vhodíme na rozehřátý olej. Když se cibule začne barvit dozlatova, přidáme k ní připravené plátky masa a z obou stran je rychle osmahneme. Přidáme lžíci hořčice, přihodíme celé oloupané stroužky česneku, osolíme, opepříme a promícháme.
Pak přilijeme hrnek vody nebo vývaru a maso dusíme pod pokličkou. -
Když jsou plátky masa měkké, vyndáme je stranou a zbytek v hrnci rozmixujeme na hladkou omáčku. Do omáčky vrátíme maso, ještě krátce prohřejeme a můžeme vypnout.
Omáčka s masem výborně ladí s brambory a špenátem, ale můžeme podávat i s těstovinami nebo rýží.
Kuchařka: Angel 666









