
Suroviny
3 porce
- 3 hovězí plátky
- 3 velká rajčata
- 6 silnějších plátků Mozzarelly
- oregano
- olivový olej
- sůl
- mouka na poprášení masa
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a zlehka poprášíme moukou.
-
Na oleji prudčeji opečeme, poté snížíme oheň a pod pokličkou dusíme téměř do měkká (doba záleží na kvalitě masa).
-
Poté přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a ještě asi 10 minut pod poklicí vaříme.
-
Větší část rajčat narovnáme na plátky a pokryjeme každý kousek masa 2 plátky
mozzarelly a zasypeme oreganem. Sýr necháme rozpustit a maso servírujeme. Kdo má rád může přidat kapary či na kolečka nakrájené olivy.
Poznámka od kuchařky
Tenhle recept mam rada, nebot se daji pouzit i mene kvalitni rezy masa. Doba varu se sice trochu prodlouzi, ale na chuti se to nijak neprojevi. Me by se k tomu jako priloha hodily testoviny, ale to by mi asi doma neproslo. Taliani jsou sice nudlovi, ale jako prilohu je neuznavaji.









