Hovezi platky „pizzaiola“

82
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 hovězí plátky
3 velká rajčata
6 silnějších plátků Mozzarelly
oregano
olivový olej
sůl
mouka na poprášení masa

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky naklepeme, osolíme a zlehka poprášíme moukou.

  2. Na oleji prudčeji opečeme, poté snížíme oheň a pod pokličkou dusíme téměř do měkká (doba záleží na kvalitě masa).

  3. Poté přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a ještě asi 10 minut pod poklicí vaříme.

  4. Větší část rajčat narovnáme na plátky a pokryjeme každý kousek masa 2 plátky
    mozzarelly a zasypeme oreganem. Sýr necháme rozpustit a maso servírujeme. Kdo má rád může přidat kapary či na kolečka nakrájené olivy.

Poznámka od kuchařky

Tenhle recept mam rada, nebot se daji pouzit i mene kvalitni rezy masa. Doba varu se sice trochu prodlouzi, ale na chuti se to nijak neprojevi. Me by se k tomu jako priloha hodily testoviny, ale to by mi asi doma neproslo. Taliani jsou sice nudlovi, ale jako prilohu je neuznavaji.