Hovězí plátky na tymiánu

61
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

1 kg hovězího krku
15 dkg uzeného špeku
2 cibule
5 – 7 větviček tymiánu
3/4 litru vývaru z kostí
olej
sůl
hl. mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na stejně silné plátky. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Do většího hrnce si dáme lžíci oleje a nakrájený špek na kostičky. Necháme společně škvařit, a následně přidáme nakrájenou cibuli. Na menší pánvi si v troše oleje opečeme všechny plátky hovězího masa z obou stran a přidáme do hrnce se špekem a orestovanou cibulí. Vše podlijeme vývarem, přidáme čerstvý tymián, a dusíme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a udržujeme v teple. V hrnci si naředíme chuťově velmi silnou šťávu. Dle potřeby a chuti si ve 2 dl vody rozmícháme potřebné množství hladké mouky, a vytvoříme šťávu ideální hustoty. Provaříme cca 15 minut, a podáváme s bramborem.