Hovězí plátky na houbách

60
- reklama -

Suroviny

500g zadního hovězího
2 cibule
300 g čerstvých hub
sůl
pepř
kmín
olej
sádlo
houbový bujon
houbové koření
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na 5 – 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce.

  3. Lehce osmahneme z obou stran.

  4. Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C.

  5. Teplotu snížíme na cca 170 – 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci.

  6. Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli.

  7. Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.

  8. Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.