![Hovězí plátky na houbách_5ffc5b6b161d0.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-platky-na-houbach_5ffc5b6b093ac.jpeg)
Suroviny
- 500g zadního hovězího
- 2 cibule
- 300 g čerstvých hub
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
- sádlo
- houbový bujon
- houbové koření
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na 5 – 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
-
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce.
-
Lehce osmahneme z obou stran.
-
Podlijeme nejlépe vývarem (já přidala pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C.
-
Teplotu snížíme na cca 170 – 180 °C (dle vlastností své trouby). Tam necháme maso pomalu péci.
-
Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli.
-
Vložíme čerstvé očištěné houby (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
-
Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.