Hovězí plátek na špeku a červeném víně

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

450 g hovězího masa
100 g uzeného špeku
1 cibule
1 PL hořčice
3 PL rajčatové šťávy
50 ml červeného vína
1 PL bramborového škrobu (Gustin)
sůl podle chuti
pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na porcie. Na panvicu som dala roztopiť na kocky nakrájanú slaninu, pridala som plátky mäsa a z oboch strán som ich opiekla. Do výpeku som nakrájala cibuľu a opiekla som ju, podliala som ju paradajkovou šťavou, pridala som horčicu a červené víno.
    Mäso som osolila, okorenila a dusila pod pokrievkou domäkka 50 min.


    Zobrazit celý recept

  2. Vo vode som vymiešala Gustin, pridala som ho k šťave a už len som všetko zmiešala, ale už nevarila.
    Podávala som s ryžou a zeleninovým šalátom.

Poznámka od kuchařky

Prajem vám dobrú chuť.