Hovězí plátek na rajčatech a rozmarýnu

106
- reklama -

Suroviny

4 plátky hovězího masa
konzerva rajčat
sušený rozmarýn
1 cibule
cca 5 stroužků česneku
sůl
pepř
kousek másla
olej
vegeta nebo zeleninový bujon
v případě zahuštění troška hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nařízneme a naklepeme, osolíme opepříme a opečeme na pánvi na oleji.

  2. Maso vyjmeme a orestujeme cibuli. Když je zlatavá přidáme nakrájený česnek na plátky a opět chvilku restujeme, přidáme sušený rozmarýn a rajčata z konzervy. Přidáme zeleninový bujon nebo vegetu.

  3. Maso dáme do pekáčku a zalijeme rajčatama. Zakryjeme a pečeme dokud maso není měkké. Po té maso vyjmeme, šťávu dochutíme pokud je potřeba a lehounce zaprášíme moukou a na sporáku provaříme,nebo strčíme nazpět do trouby. (vůbec se zahuštovat nemusí), ale já to měla k br. knedlíkům). Na závěr můžeme přidat kousíček másla.