
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky hovězího masa
- konzerva rajčat
- sušený rozmarýn
- 1 cibule
- cca 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- kousek másla
- olej
- vegeta nebo zeleninový bujon
- v případě zahuštění troška hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa nařízneme a naklepeme, osolíme opepříme a opečeme na pánvi na oleji.
-
Maso vyjmeme a orestujeme cibuli. Když je zlatavá přidáme nakrájený česnek na plátky a opět chvilku restujeme, přidáme sušený rozmarýn a rajčata z konzervy. Přidáme zeleninový bujon nebo vegetu.
-
Maso dáme do pekáčku a zalijeme rajčatama. Zakryjeme a pečeme dokud maso není měkké. Po té maso vyjmeme, šťávu dochutíme pokud je potřeba a lehounce zaprášíme moukou a na sporáku provaříme,nebo strčíme nazpět do trouby. (vůbec se zahuštovat nemusí), ale já to měla k br. knedlíkům). Na závěr můžeme přidat kousíček másla.
Kuchařka: alokinka









