- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1,16 kg hovězí kýty Picanha
- 100 g strouhaného parmazánu
- 2 stroužky česneku
- čerstvé bylinky – petržel kudrnka, tymián, rozmarýn
- olej
- hrubozrnná sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.
-
V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje – vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa, kde není tuk, ten neodstraňuji.
-
Maso dám na rošt do pekáčku, tukovou stranou dolů.
Peču v předehřáté troubě na 95-100°C přibližně 1 hodinu 25 minut (horní i dolní ohřev). Já nemám ráda krvavé maso, takže jsem je pekla na MEDIUM.
Poznámka od kuchařky
Recept je inspirován posledním předprázdninovým dílem Ohnivýho kuřete. To není hrubka v textu, seriál se jmenuje *OHNIVÝ KUŘE*.
Kuchař: znamenivah