Hovězí Picanha v bylinkovo-parmazanové krustě

135
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1,16 kg hovězí kýty Picanha
100 g strouhaného parmazánu
2 stroužky česneku
čerstvé bylinky – petržel kudrnka, tymián, rozmarýn
olej
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso vyndáme z lednice a obalu minimálně 1 hodinu předem.


    Zobrazit celý recept

  2. V mixeru vyrobím krustu z parmazánu, bylinek, česneku, soli a oleje – vznikne hrubá pasta. Tou potřu část masa, kde není tuk, ten neodstraňuji.

  3. Maso dám na rošt do pekáčku, tukovou stranou dolů.
    Peču v předehřáté troubě na 95-100°C přibližně 1 hodinu 25 minut (horní i dolní ohřev). Já nemám ráda krvavé maso, takže jsem je pekla na MEDIUM.

Poznámka od kuchařky

Recept je inspirován posledním předprázdninovým dílem Ohnivýho kuřete. To není hrubka v textu, seriál se jmenuje *OHNIVÝ KUŘE*.