Hovězí pečeně po italsku.

99
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 Lžíce oleje
1 plechovka rajčat (830 Gr)
1/2 kg salátových brambor (bělomasých, důkladně omytých, slupka pokud je tenká může zůstat)
1 velká cibule na osminky nakrájená
1,25 kg hovězí krkovice (tuk odkrájený a rozkrojená na 2 špalíky)
4 stroužky česneku
sůl
pepř
podle chuti, nálady a obsahu lednice ještě něco žampionů
(Pokud vám zbylo doma Sofrito, z receptu Ropa Vieja, šoupněte ho tam taky. Link na recept je dole)

Postup přípravy receptu

  1. Nožem nařízněte do masa čtyři ďovírky a do nich zastrčte půlky česneků. Dobře posolte a popeřete, na oleji opečte do hněda.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak to vrazte to pomalého hrnce, v pánvi trochou vody rozpusťte tu přiškvařenou dobrotu a nalijte taky do hrnce. K tomu šoupněte cibuli, brambory, rajčata i se šťávou, zbylý česnek, prostě vše ostatní.

  3. Přikryjte, zapněte na vysokou teplotu a příštích šest hodin to ignorujte.

  4. Až je maso na vidličku měkké, vyndejte ho na prkýnko a nakrájejte na plátky. Servírujte maso zalité tím ostatním, k tomu bílé pečivo a hlavně pivo.

Poznámka od kuchařky

Recept do mého milovaného pomalého hrnce. Už ani nevím kde jsem to kdy viděl, ale zkusil, a zařadil do domácího repertoáru. Proto se o něj musím podělit.

A zde je link na recept: http://www.toprecepty.cz/recept/3850-ropa-vieja—…