![Hovězí pečeně po italsku._5ffc9b8d50cf1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-pecene-po-italsku_5ffc9b8d451f5.jpeg)
Suroviny
6 porcí
- 1 Lžíce oleje
- 1 plechovka rajčat (830 Gr)
- 1/2 kg salátových brambor (bělomasých, důkladně omytých, slupka pokud je tenká může zůstat)
- 1 velká cibule na osminky nakrájená
- 1,25 kg hovězí krkovice (tuk odkrájený a rozkrojená na 2 špalíky)
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- podle chuti, nálady a obsahu lednice ještě něco žampionů
- (Pokud vám zbylo doma Sofrito, z receptu Ropa Vieja, šoupněte ho tam taky. Link na recept je dole)
Postup přípravy receptu
-
Nožem nařízněte do masa čtyři ďovírky a do nich zastrčte půlky česneků. Dobře posolte a popeřete, na oleji opečte do hněda.
-
Pak to vrazte to pomalého hrnce, v pánvi trochou vody rozpusťte tu přiškvařenou dobrotu a nalijte taky do hrnce. K tomu šoupněte cibuli, brambory, rajčata i se šťávou, zbylý česnek, prostě vše ostatní.
-
Přikryjte, zapněte na vysokou teplotu a příštích šest hodin to ignorujte.
-
Až je maso na vidličku měkké, vyndejte ho na prkýnko a nakrájejte na plátky. Servírujte maso zalité tím ostatním, k tomu bílé pečivo a hlavně pivo.
Poznámka od kuchařky
Recept do mého milovaného pomalého hrnce. Už ani nevím kde jsem to kdy viděl, ale zkusil, a zařadil do domácího repertoáru. Proto se o něj musím podělit.
A zde je link na recept: http://www.toprecepty.cz/recept/3850-ropa-vieja—…