
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg hovězího zadního
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- sušený tymián
- 1 kostka masoxu
- olej
- sůl
- hladká mouka
- hořčice
Postup přípravy receptu
-
Špalek hovězího masa, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar. Poté maso potřeme hořčicí a bohatě posypeme tymiánem. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
-
V pánvi zprudka špalek naloženého hovězího masa opečeme, aby se nám zatáhlo. Nachystáme si římský hrnec a vložíme naložený špalek hovězího masa, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve a petržele, lehce podlijeme vodou. Dáme péct do trouby na střední teplotu.
-
Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří kusu dobytka). Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
-
Výpek scedíme, přidáme kostku masoxu, a ještě špetku tymiánu pro zesílení chuti. Připravíme si trochu vody, ve které rozmícháme potřebné množství hladké mouky a vytvoříme šťávu ideální hustoty, tedy dle přílohy (rýže – řidší, brambory – hustější). Podáváme ozdobené plátky uvařeného vejce.