- reklama -
Suroviny
- 1 kg hovězí kýty
- 3 cibule
- sádlo
- 1 lžíce hladké mouky
- cca 750 ml hovězího vývaru
- 100 ml červeného vína
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a nařízneme okraje, aby se nekroutily.
Cibuli nakrájíme nadrobno. -
V kastrole na sádle osmahneme plátky masa a vyjmeme je na talíř. Ve výpeku osmažíme cibuli do zlatohněda, zaprášíme moukou a dobře promícháme.
Zalijeme vínem a vývarem, vše rozmícháme metličkou, vložíme zpět maso, kastrol zaklopíme a na 1,5-2 hodiny dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. -
Podáváme s petrželkovými brambory, které byly vařené ve slupce a plátek masa můžeme pokrýt klínky zvlášť osmažené cibule.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: recept z pořadu Kluci v akci
Kuchařka: cathleen