![Hovězí osso buco na pivu_5ff6c69f90d28.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-osso-buco-na-pivu_5ff6c69f80b7a.jpeg)
Suroviny
- hovězí kližka s kostí cca 800-900 g
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 3-4 masitá rajčata
- 3-4 stroužky česneku
- 150-200 ml světlého piva
- 400-500 ml hovězího vývaru
- 100 g másla + olej
- plná lžíce hořčice
- hladká mouka
- snítka rozmarýnu
- mletý pepř
- kajenský pepř
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrojíme blánu na obvodu, asi na třech místech. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.. V pekáčku, vhodném do trouby, ho na oleji opečeme zprudka z obou stran.
-
Maso vyndáme, do pekáče přidáme máslo a necháme rozpustit. Vsypeme cibuli nakrájenou nadrobno a restujeme dozlatova. Přidáme hořčici, nasekaný česnek a nakrájená rajčata s mrkví.
-
Vše restujeme, zastříkneme pivem a necháme chvíli odvařit. Vrátíme maso, vhodíme rozmarýn a podlijeme částí vývaru. Pekáček přikryjeme a pečeme pomalu na 160 stupních cca 2 hodiny do měkka.
-
Občas maso podlijeme podle potřeby vývarem a poléváme výpekem, musí být úplně měkké. Kdo chce, může omáčku rozmixovat. Hotovou omáčku dochutíme petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží, polité omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Dívala jsem na recepty a všude je maso po milánsku s vínem. Já jsem ho udělala po česku s pivem a bylo moc dobré.