Hovězí nudličky se sojovou omáčkou, žampiony a kapií

112
- reklama -

Suroviny
3 porce

425 g hovězích nudliček
sojová omáčka Tamari
olivový olej
krabička žampionů
3 kapie

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí nudličky v misce zakapeme olivovým olejem a Tamari omáčkou. Dáme do ledničky a necháme odležet. Stačí hodina, ale můžeme je tam nechat i přes noc.

  2. Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a kapie na proužky.

  3. Rozpálíme pánvičku a dáme do ní maso z ledničky včetně šťávy z olivového oleje a sojové omáčky. Prudce osmahneme ze všech stran.

  4. Přidáme nakrájené žampiony a kapie. Promícháme, v případě potřeby podlijeme vodou a dusíme, než je maso i žampiony s paprikou měkké.

  5. Na závěr ochutnáme a případně dochutíme sojovou omáčkou.

  6. Podáváme s těstovinami, rýží, brambory.

Poznámka od kuchařky

Kapie můžou být v jakékoliv barvě, nejlepší je dát od každé jednu (červenou, žlutou a zelenou).

Sojové omáčky je lepší dát ze začátku míň, jak se maso naleží, vtáhne do sebe chuť. V případě potřeby je lepší dochutit až hotové jídlo, a pokud přidáváme sojovou omáčku i na závěr, nechat pár minut probublat.

Váha masa je orientační – je to jedno balení, samozřejmě množství se dá upravit.