
Suroviny
3 porce
- 425 g hovězích nudliček
- sojová omáčka Tamari
- olivový olej
- krabička žampionů
- 3 kapie
Postup přípravy receptu
-
Hovězí nudličky v misce zakapeme olivovým olejem a Tamari omáčkou. Dáme do ledničky a necháme odležet. Stačí hodina, ale můžeme je tam nechat i přes noc.
-
Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky a kapie na proužky.
-
Rozpálíme pánvičku a dáme do ní maso z ledničky včetně šťávy z olivového oleje a sojové omáčky. Prudce osmahneme ze všech stran.
-
Přidáme nakrájené žampiony a kapie. Promícháme, v případě potřeby podlijeme vodou a dusíme, než je maso i žampiony s paprikou měkké.
-
Na závěr ochutnáme a případně dochutíme sojovou omáčkou.
-
Podáváme s těstovinami, rýží, brambory.
Poznámka od kuchařky
Kapie můžou být v jakékoliv barvě, nejlepší je dát od každé jednu (červenou, žlutou a zelenou).
Sojové omáčky je lepší dát ze začátku míň, jak se maso naleží, vtáhne do sebe chuť. V případě potřeby je lepší dochutit až hotové jídlo, a pokud přidáváme sojovou omáčku i na závěr, nechat pár minut probublat.
Váha masa je orientační – je to jedno balení, samozřejmě množství se dá upravit.









