Hovězí nudličky s vůní uzeného

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

550 g hovězí roštěné
100 g uzeného bůčku (použila jsem domácí z udírny)
150 ml naložených hříbků (použila jsem ve sladkokyselém nálevu)
1 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
1 malá cibule
1 menší červená kapie
2 lžičky uzené papriky (pokud nemáme, použijeme obyčejnou mletou papriku)
1 kostka zeleninového bujónu (kdo nechce, použije pouze sůl)
špetka mletého pepře
nasekaná zelená petržel

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách naklepeme a nakrájíme na delší úzké nudličky. Na nudličky nakrájíme bůček, papriku a cibuli na tenké půlměsíčky.

  2. V kastrolu na rozehřátém tuku orestujeme cibuli společně s bůčkem. Až začne cibule růžovět, přidáme nakrájené maso, necháme prudce zatáhnout a chvíli dusíme ve vlastní šťávě.

  3. Jakmile se tekutina odpaří a maso se začne malinko přichytávat, přidáme uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme horkou vodou tak, aby bylo maso do 1/3 ponořené. Přidáme bujón, nebo sůl, opepříme a necháme pod pokličkou na mírném plameni 15 minut dusit.

  4. Poté k masu přidáme hříbky včetně nálevu, nakrájenou papriku, promícháme a dusíme za občasného promíchání ode dna, až je maso měkké. Během dušení malinko podléváme horkou vodou.

  5. Podle vlastí chuti dokořeníme a na talíři posypeme zelenou petrželkou.
    Vhodná příloha jsou bramboráčky, hranolky, hodí se i pečivo.

Poznámka od kuchařky

Přidávám odkaz na koření uzená paprika, ale dokud jsem ji neměla, vystačila jsem si s obyčejnou. Takže pro ty, kteří ji nemáte…nic se neděje, naši předkové také kořenili a ochucovali tím, co bylo k mání:-)

http://www.rojikovokoreni.cz/paprika-uzena-sladka/…