
Suroviny
- 250 g falešné svíčkové
- 3-4 stvoly řapíkatého celeru
- 2 menší cibule
- pár listů thajské bazalky
- 5 PL ústřicové omáčky
- 1 PL sójové omáčky
- 1 PL solamylu
- sezam na posypání
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso, nejlépe trochu zmrzlé, nakrájíme na co nejtenčí nudličky a osolíme. Stonky celeru překrájíme na cca 3 cm kousky a cibule na měsíčky. Ústřicovou a sójovou omáčku rozmícháme se škrobem.
-
Na rozpáleném oleji osmažíme nudličky, stačí tak 2 minuty, aby maso neztvrdlo. Vyjmeme, olej necháme na pánvi a vhodíme cibuli. Pokud budete používat celer řapíkatý, dejte ho současně s cibulí. Vodní celer přidáme až ke konci restování, změkne rychle. Restujeme na skus.
-
Vrátíme do pánve maso, přilijeme směs se škrobem a prohřejeme. Pokud bude směs příliš hustá, povolíme trochou vody. Odstavíme a vmícháme nasekanou thajskou bazalku. Podáváme posypané sezamem a s rýží.
Poznámka od kuchařky
Chinese (water) celery, neboli čínský vodní celer, je skvělá zelenina. Oproti řapíkatému celeru má dlouhé článkovité a duté stonky, které jsou křehké a chuťově mnohem jemnější a sladší. Narazíte na něj určitě na asijských tržištích, tak ho vyzkoušejte, je fakt dobrý. A když ho neseženete, můžete recept vyzkoušet s celerem řapíkatým. Jen se bude o chvilku déle restovat a chuť bude o málo intenzivnější. 😉
Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/









