
- reklama -
Suroviny
- cibule
- česnek
- slanina
- hovězí maso
- sůl
- pepř
- mleta sladká paprika
- řapíkatý celer
- mrkev
- čerstvá červena paprika
- sladká chilli omáčka
- Masox (nemusí být)
- malý rajský protlak
Postup přípravy receptu
-
Orestujeme cibulku a česnek na plátky na rozpuštěné slanině, přidáme nudličky masa, osolíme opepříme a restujeme do barvičky. Zasypeme lehounce mletou sladkou paprikou, necháme zpěnit a zalijeme vývarem.
-
Když je maso poloměkké přidáme nakrájený řapíkatý celer a mrkev na plátky. Dochutíme solí (masox), pepřem a sladkou chilli omáčkou.
-
Přidáme malý rajský protlak, podle potřeby rozředíme vývarem nebo vodou a přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku. Úplně na závěr zjemníme máslem.
Kuchařka: alokinka









