Suroviny
- 2 l šest hodin tažený hovězí vývar z masa, kostí, zeleniny a koření
- 500 g hovězí maso z býka (svíčková, nízký roštěnec); maso ovážeme motouzem tak, aby získalo tvar co nejvíce se podobající krychli
Postup přípravy receptu
-
Jídlo by se dalo přirovnat k rostbífu…, ale ten má aspoň pepřem ochucenou chrumkavou krustu
***
PODLE PŮVODNÍCH RECEPTŮ:
Vývar v hrnci uvedeme do varu a balíček masa zavěsíme tak, aby se nedotýkal stěn ani dna hrnce
Až vývar znovu zavře, tak balíček vaříme 15 minut
Po vyndání z vývaru necháme maso 10 minut odpočinout (pod alobalem)
Krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme solené, s hořčicí (dijonskou), blanšírovanou zeleninou a bagetou (třeba i na másle osmahlou) -
PODLE casino:
Do hrnce s vodou nahážeme divoké koření, pak vše na co přijdeme na bylinkové zahrádce (libeček, tymián, majoránku), dále pak „vyčistíme“ ledničku (OXO, maggi, vorčestr, sójovku, rybí omáčku). Na množství nehledíme, ničím nešetříme. Chvíli povaříme a pak balíček masa zavěsíme tak, aby se nedotýkal stěn ani dna hrnce
Až vývar znovu zavře, tak balíček vaříme 15 minut
Po vyndání z vývaru necháme maso 10 minut odpočinout (pod alobalem)
Krájíme na co nejtenčí plátky a podáváme solené, s hořčicí (dijonskou), blanšírovanou zeleninou a bagetou (třeba i na másle osmahlou)
Poznámka od kuchařky
RESUMÉ
V obou případech se maso opravdu, ale opravdu podařilo uvařit podle mého gusta: na povrchu ovařené maso bylo ve středu medium rare
V obou případech se maso opravdu, ale opravdu nepodařilo vařením ve vývaru ochutit!!!
Domnívám se, že pokud by maso nelevitovalo v závěsu, ale povalovalo-li by se (špagátem okluntané) jen tak přímo v hrnci, tak se nic podstatného nezmění
***
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…