
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g hovězího masa
- cibule
- sádlo
- mletá sladká paprika
- sůl, pepř
- 3 kuličky nového koření
- hrst sušených hub
- 400 ml vývaru
- smetana na vaření
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky.
V hrnci na sádle osmažíme cibuli do světle hnědé barvy, přidáme maso, které zprudka opečeme, necháme vydusit případnou tekutinu. Vsypeme sladkou papriku, jen krátce ji osmažíme v tuku s masem, zalijeme vývarem, přidáme předem namočené sušené hříbky, osolíme a opepříme, přidáme nové koření.
Vaříme dokud nebude maso měkké, občas podlijeme vývarem. -
V hrníčku smícháme smetanu s asi 2 lžícemi hladké mouky a maso zatřeme.
Povaříme 15-20 minut za častého míchání.
Kuchařka: ivulinka