Hovězí na italský způsob

67
- reklama -

Suroviny

cibule
česnek
lilek
fazolky,
hovězí zadní (v bezmasé var. možno nahradit hlívou)
tomatová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na osmahlé pokrájené cibulce orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené libové vepřové /zadní hovězí maso nakrájené na tenké plátky.

  2. Zatím si na plátky nakrájíme česnek, lilek, omyjeme fazolky (čerstvé / mražené).

  3. Přidáme k masu a dodusíme do měkka (podle druhu masa; hovězí trvá mnohem déle).

  4. Na závěr vše „spojíme“/krátce povaříme s hotovou tomatovou omáčkou (např. v Lidlu: Tomato Napoli, s cibulkou a bazalkou – sklenice 500 ml cca za 23 Kč) a dochutíme posekanou (ideálně čerstvou) bazalkou.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s těstovinami, nejlépe plochými nebo tzv. hnízdy.