
- reklama -
Suroviny
- cibule
- česnek
- lilek
- fazolky,
- hovězí zadní (v bezmasé var. možno nahradit hlívou)
- tomatová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na osmahlé pokrájené cibulce orestujeme, a pak dusíme do poloměkka osolené a opepřené libové vepřové /zadní hovězí maso nakrájené na tenké plátky.
-
Zatím si na plátky nakrájíme česnek, lilek, omyjeme fazolky (čerstvé / mražené).
-
Přidáme k masu a dodusíme do měkka (podle druhu masa; hovězí trvá mnohem déle).
-
Na závěr vše „spojíme“/krátce povaříme s hotovou tomatovou omáčkou (např. v Lidlu: Tomato Napoli, s cibulkou a bazalkou – sklenice 500 ml cca za 23 Kč) a dochutíme posekanou (ideálně čerstvou) bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s těstovinami, nejlépe plochými nebo tzv. hnízdy.
Kuchařka: Marcela Vesela