
Suroviny
4 porce
- 4 mrkve
- 1 cibule
- 500 g hovězí kližky
- 4 dl voda
- 300 g ředkvičky
- 5 stroužků česneku
- 100 g sterilovaného hrášku
- Podle chuti:
- mletá paprika pálivá
- sůl
- mletý barevný pepř
- sójová omáčka
- Worcesterová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Středně velkou cibuli a 5 stroužků česneku nakrájíme na jemno.
-
Mrkev a ředkvičku očistíme a nakrájíme na kousky.
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo na nudličky.
-
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a na kousky pokrájenou mrkev a trochu orestujeme.
-
Potom přidáme pokrájené ředkvičky s česnekem a dále restujeme.
-
Potom přidáme hovězí maso a dobře promícháme. Přiklopíme poklicí a necháme podusit, dokud směs nepustí šťávu.
-
Pro pikantnější chuť můžeme přidat trochu mleté pálivé papriky.
-
Podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme hrášek a ještě chvilku povaříme.
-
Před koncem přípravy směs osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčkou a worchesterovou omáčku.
-
Hovězí masovou směs s čerstvou zeleninou můžeme podávat se smaženými hranolky, kroketami nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Je to dobrý recept a dobře hodnocený.









