Hovězí maso, zapečené pod bramborovým pyré

57
- reklama -

Suroviny

Kaše:
500 g brambor
sůl dle chuti
horké mléko dle potřeby
bylinky (saturejka, majoránka, tymián) dle chuti
2 porce guláše (připraveného podle oblíbeného receptu nebo podle odkazu v poznámce)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory. Uvařené brambory přecedíme a necháme je asi 3 minuty odkryté. Poté brambory dobře rozmačkáme. Vložíme je zpět do hrnce. Přidáme horké mléko a dobře vše zamícháme. Pyré mícháme metličkou, aby bylo krásně nadýchané.

  2. Do pyré přidáme nasekané bylinky. Kostky masa z guláše zalijeme horkým pyré z brambor a dáme zapéci do rozehřáté trouby, dokud kaše nezrůžoví a pak podáváme.

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád hovězí maso s kaší, pochutná si. U nás takto podáváme, když zůstane trochu masa a už není příloha.

https://www.toprecepty.cz/recept/49004-pikantni-ho…