Hovězí maso v zeleninovém krému

52
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

200 g hovězí kližky
1/2 většího celeru
1 středně velká mrkev
1 středně velká petržel
1 menší cibule
2-3 lžíce sušeného sojového mléka nebo sojové smetany
sůl
pepř
2 lžíce oleje
ocet
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na větší kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kusy nakrájený celer, mrkev, petržel a chvíli restujeme. Přidáme osolené, opepřené maso a ještě chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je z omáčky a zeleninu rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. V deci vody rozmícháme sojovou smetanu, přilijeme do omáčky a chvilinku provaříme.

  4. Podle chuti dochutíme octem, cukrem, popřípadě umělým sladidlem. Podáváme s knedlíkem, nebo s těstovinami, vynikající je také tarhoňa.