- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 200 g hovězí kližky
- 1/2 většího celeru
- 1 středně velká mrkev
- 1 středně velká petržel
- 1 menší cibule
- 2-3 lžíce sušeného sojového mléka nebo sojové smetany
- sůl
- pepř
- 2 lžíce oleje
- ocet
- cukr podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na větší kousky.
-
Cibuli osmahneme na oleji, přidáme na kusy nakrájený celer, mrkev, petržel a chvíli restujeme. Přidáme osolené, opepřené maso a ještě chvilku restujeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
-
Když je maso měkké, vyjmeme je z omáčky a zeleninu rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. V deci vody rozmícháme sojovou smetanu, přilijeme do omáčky a chvilinku provaříme.
-
Podle chuti dochutíme octem, cukrem, popřípadě umělým sladidlem. Podáváme s knedlíkem, nebo s těstovinami, vynikající je také tarhoňa.
Kuchařka: JanaDorazinova