Hovězí maso v marinádě s houbami

80
- reklama -

Suroviny
4 porce

400-500 g hovězí roštěná (kýta atd.)
3 polévkové lžíce drcených sušených hřibů
1/4 velké červené cibule
1/2 kostky drůbeží bujón
Marináda:
100 ml zakysané smetany
1 vrchovatá lžíce tatarské omáčky (majonézy)
50-100 ml oleje
1 stroužek česneku
1/2 kávové lžičky koření Gyros
špetku chilli
špetku mleté sladké papriky
pár kapek sójové omáčky
špetku sušeného libečku
trochu soli
1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu podle toho, kolik budeme mít omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené suroviny na marinádu smícháme dohromady a mírně osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso naklepeme, namáčíme do marinády, skládáme do nádoby na sebe – marináda by měla být i na povrchu masa, přikryjeme poklicí a dáme přes noc do lednice odležet.

  3. Druhý den maso i s marinádou opečeme z obou dvou stran – pokud máme málo marinády, dáme na pánev pár kapek oleje. Trošku to prská.

  4. Opečené maso naskládáme do kastrólku, zalijeme výpečkem z masa, posypeme drobně nakrájenou cibulí, po celé ploše rozdrobíme bujón, posypeme houbami a zalijeme vodou. Vody tolik, aby maso bylo potopené.

  5. Přikryjeme poklicí a dáme do přehřáté trouby na 200°C na spodní mřížku.

  6. Dusíme, až se voda odpaří a maso je měkké. Já jsem měla maso za 45 minut hotové. Šťávu z masa zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody.
    Podáváme s bramborem, rýží.