Hovězí maso v kedlubnové omáčce s tymiánem

49
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1 kg hovězího masa
3 středně velké kedlubny
1 větší cibule
7 stroužků česneku
1 brambora
1 lžíce dijonské hořčice
2 velké lžíce másla
olej
snítka čerstvého tymiánu + dva stonky na dochucení
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte cibuli, česnek, brambor a kedlubny. Cibuli překrojte na půl a nakrájejte na půl kolečka. 5 stroužků česneku rozmáčkněte čepelí nože. Brambor nakrájejte na malinkaté kostičky a kedlubnu nakrájejte třeba na kostky. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte na něm cibuli a rozmáčknutý česnek.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso nakrájejte na plátky, ty osolte a opepřete. Když je cibulka a česnek dozlatova, odhrňte je na stranu hrnce a maso opečte z obou stran.

  3. Přidejte kedlubnu, hořčici, brambor, kmín, snítku tymiánu a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené, ne víc.
    Duste na mírném plamenu zhruba dvě hodiny.

  4. Měkké maso vyndejte bokem na talíř, stonky tymiánu vyndejte a vyhoďte. Zbytek obsahu v hrnci rozmixujte dohladka. Omáčku ještě zahřejte a vypněte. Pokud je omáčky dost a není příliš hustá, zredukujte ji.

  5. Prolisujte dva stroužky česneku, oberte lístky ze dvou stonků a nechte rozpustit dvě lžíce másla. Dle chuti dosolte a opepřete.
    Servírujte s bramborovým knedlíkem, ale i rýží nebo kuskusem.