
- reklama -
Suroviny
4-5 ?
- 500 g hovězího masa (dávám kližku)
- cibule
- 1 větší rajský protlak
- sůl
- olej
- špagety
- sýr
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky (větší, ať se uplně nerozvaří). Cibuli očistíme a nakrájíme taky na kostky.
-
Do papiňáku nalejeme trochu oleje, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme osolené maso. Rychle opražíme, ať se zatáhne a pak přidáme rajský protlak a tolik vody, kolik chceme šťávy.
-
Papiňák zavřeme a vaříme 20-30 min. Jakmile je uvařeno, tak šťávu pak můžeme ještě zahustit moukou.
-
Podáváme na špagety a posypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mám od své babičky. V létě, když nám uzrály na zahradě rajčata, tak je babi dávala podusit místo toho protlaku. Jako příloha mohou být i brambory, ale se špagetama a sýrem je to prudce jedlé…
Foto dodám později.
Kuchařka: Hanysek