Hovězí maso na špagety

118
- reklama -

Suroviny
4-5 ?

500 g hovězího masa (dávám kližku)
cibule
1 větší rajský protlak
sůl
olej
špagety
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky (větší, ať se uplně nerozvaří). Cibuli očistíme a nakrájíme taky na kostky.

  2. Do papiňáku nalejeme trochu oleje, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme osolené maso. Rychle opražíme, ať se zatáhne a pak přidáme rajský protlak a tolik vody, kolik chceme šťávy.

  3. Papiňák zavřeme a vaříme 20-30 min. Jakmile je uvařeno, tak šťávu pak můžeme ještě zahustit moukou.

  4. Podáváme na špagety a posypeme sýrem.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám od své babičky. V létě, když nám uzrály na zahradě rajčata, tak je babi dávala podusit místo toho protlaku. Jako příloha mohou být i brambory, ale se špagetama a sýrem je to prudce jedlé…

Foto dodám později.