- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g hovězího zadního masa
- 2 cibule
- 250 g čerstvých hub
- olej nebo sádlo
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- 4 kuličky nového koření
- 3 kuličky černého pepře
- 2 bobkové listy
- 1 kostka masoxu
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce octa
- 1/2 kelímku smetany na vaření
Postup přípravy receptu
-
Kousky cibule osmažíme do zlatova, přidáme kostky hovězího masa a zprudka orestujeme.
-
Když se maso zatáhne, osolíme, přidáme masox a všechno ostatní koření.
-
Zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
-
Očištěné, na kousky nakrájené a propláchnuté houby dáme k masu a dusíme společně.
-
Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a pořádně provaříme.
-
Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme octem a necháme přejít varem.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.
Kuchařka: dzungila