Hovězí maso na smetaně s houbami

89
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g hovězího zadního masa
2 cibule
250 g čerstvých hub
olej nebo sádlo
1 lžička kmínu
1 lžička soli
4 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
2 bobkové listy
1 kostka masoxu
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce octa
1/2 kelímku smetany na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kousky cibule osmažíme do zlatova, přidáme kostky hovězího masa a zprudka orestujeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Když se maso zatáhne, osolíme, přidáme masox a všechno ostatní koření.

  3. Zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  4. Očištěné, na kousky nakrájené a propláchnuté houby dáme k masu a dusíme společně.

  5. Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a pořádně provaříme.

  6. Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme octem a necháme přejít varem.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.