Hovězí maso na pórku s houbami

78
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g hovězího masa (zadní, roštěnec)
12 sušených čínských hub (já použila sušené české, předem namočených a nakrájených na plátky)
2 pórky (nakrájené na kolečka)
1 lžička koření pěti vůní
1 lžíce mletého zázvoru
2 stroužky česneku (nasekané nadrobno, použila jsem granulovaný)
2 lžíce rostlinného oleje
3 lžičky medu
saturejka (na ozdobu)
Omáčka:
2 lžičky kukuřičného škrobu
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce červeného vína (suchého, měla jsem Frankovku)
2 lžíce arašídového oleje (slunečnicového)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. V trošce vody rozmícháme škrob a přimícháme všechny suroviny na omáčku.

  3. Na horkém oleji osmažíme za stálého míchání pórek a houby. Přidáme maso a restujeme asi
    2 minuty. Potom přikryté dusíme do téměř změknutí, přilijeme omáčku a za stálého míchání ještě vaříme několik minut.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Speciality z pánve

V tomto receptu se doporučuje pánev wok, já jí bohužel nemám, tak jsem použila obyčejnou.