Hovězí maso na pivě se strouhankovými knedlíky

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky hovězího masa
2 PL oleje
3 cibule
1 pivo (světlá desítka)
2 PL kečupu
sůl
pepř
hladká mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme a podusíme. Maso naporcujeme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Opečené maso vložíme do tlakového hrnce a přidáme podušenou cibuli. Podlijeme celým pivem, přidáme kečup a hrnec uzavřeme.

  3. Po otevření omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem, případně pokud je omáčka hustá zředíme trochou piva. Podáváme se strouhankovými knedlíky.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: kuchařka „Prima vařečka“

Asi před 7 roky jsem dostala kuchařku „Prima vařečka“ na Vánoce. Manžel se synem jí okamžitě prolistovali, vybrali si tento recept a donutili mě ho uvařit. Od té doby „Hovězí maso na pivě“ patří u nás k oblíbeným včetně strouhankových knedlíků, které syn pojídá, tak holé.

http://www.toprecepty.cz/recept/23905-strouhankove…