
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 plátky hovězího masa
- 2 PL oleje
- 3 cibule
- 1 pivo (světlá desítka)
- 2 PL kečupu
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme a podusíme. Maso naporcujeme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
Na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme. Opečené maso vložíme do tlakového hrnce a přidáme podušenou cibuli. Podlijeme celým pivem, přidáme kečup a hrnec uzavřeme.
-
Po otevření omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem, případně pokud je omáčka hustá zředíme trochou piva. Podáváme se strouhankovými knedlíky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: kuchařka „Prima vařečka“
Asi před 7 roky jsem dostala kuchařku „Prima vařečka“ na Vánoce. Manžel se synem jí okamžitě prolistovali, vybrali si tento recept a donutili mě ho uvařit. Od té doby „Hovězí maso na pivě“ patří u nás k oblíbeným včetně strouhankových knedlíků, které syn pojídá, tak holé.
Kuchařka: Bahula