Hovězí líčka na slanině a zelených fazolkách

93
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks hovězích líček
300 g zelených fazolových lusků
100 g slaniny
4 stroužky česneku
hladká mouka
horký hovězí vývar
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce.

  2. V nádobě s pokličkou, kterou lze vložit do trouby, rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran.

  3. Přidáme slaninu, nakrájenou na kostky, dva nasekané stroužky česneku a dva stroužky, utřené se solí. Osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C.

  4. Pečeme doměkka (zhruba hodinu a půl), občas doléváme vývar a na posledních dvacet minut přidáme zelené fazolky.

  5. Omáčku zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a hotový pokrm podáváme s bramborovou kaší.