
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 ks hovězích líček
- 300 g zelených fazolových lusků
- 100 g slaniny
- 4 stroužky česneku
- hladká mouka
- horký hovězí vývar
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce.
-
V nádobě s pokličkou, kterou lze vložit do trouby, rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran.
-
Přidáme slaninu, nakrájenou na kostky, dva nasekané stroužky česneku a dva stroužky, utřené se solí. Osmahneme a zalijeme horkým vývarem. Přiklopíme a vložíme do trouby, rozehřáté na 180°C.
-
Pečeme doměkka (zhruba hodinu a půl), občas doléváme vývar a na posledních dvacet minut přidáme zelené fazolky.
-
Omáčku zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem a hotový pokrm podáváme s bramborovou kaší.
Kuchařka: Eliza