Hovězí líčka na pomeranči

45
- reklama -

Suroviny
4 porce

900 g hovězích líček
200 ml pomerančové šťávy
2 pl oleje
3 pl prolisovaného čerstvého zázvoru
2 pl nastrouhané pomerančové kůry
dále budeme potřebovat
2 pl oleje
200 ml pomerančové šťávy
100 g kandovaného citronátu nakrájeného na kostičky-viz.foto
1 kostku zeleninového bujónu
dle potřeby sůl
Na ozdobu:
plátky pomeranče
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší nádobce si smícháme pomerančovou šťávu s olejem, pomerančovou kůrou a zázvorem. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky, promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe přes noc v chladnu uležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso necháme v cedníku okapat. V papiňáku si rozpálíme olej, vložíme odkapané maso a prudce ze všech stran orestujeme. Vlijeme novou pomerančovou šťávu, rozdrobíme kostku bujónu, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 40-50 minut. Po schladnutí hrnce poklici odstraníme, přidáme kostičky kandovaného citronátu a ještě 10 minut odkryté vaříme.

  3. Dle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat. Na přílohu se hodí noky, špecle, nebo rýže.

Poznámka od kuchařky

Pokud budeme přiravovat v obyčejném hrnci, orestované maso podlijeme do 3/4 pomerančovou šťávou a dusíme do měkka,cca 90minut. 10minut před koncem přidáme kostičky citronátu a šťávu pod masem zredukujeme na námi požadovanou hustotu.

Máte-li rádi pikantní,navinulou chuť vyzkoušejte:-)

Já jsem podávala s“jemnými přílohovými noky“http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho…