![Hovězí líčka na pomeranči_5ff9b7e7a9a25.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hovezi-licka-na-pomeranci_5ff9b7e798c23.jpeg)
Suroviny
4 porce
- 900 g hovězích líček
- 200 ml pomerančové šťávy
- 2 pl oleje
- 3 pl prolisovaného čerstvého zázvoru
- 2 pl nastrouhané pomerančové kůry
- dále budeme potřebovat
- 2 pl oleje
- 200 ml pomerančové šťávy
- 100 g kandovaného citronátu nakrájeného na kostičky-viz.foto
- 1 kostku zeleninového bujónu
- dle potřeby sůl
- Na ozdobu:
- plátky pomeranče
- zelené bylinky
Postup přípravy receptu
-
V hlubší nádobce si smícháme pomerančovou šťávu s olejem, pomerančovou kůrou a zázvorem. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky, promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe přes noc v chladnu uležet.
-
Maso necháme v cedníku okapat. V papiňáku si rozpálíme olej, vložíme odkapané maso a prudce ze všech stran orestujeme. Vlijeme novou pomerančovou šťávu, rozdrobíme kostku bujónu, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 40-50 minut. Po schladnutí hrnce poklici odstraníme, přidáme kostičky kandovaného citronátu a ještě 10 minut odkryté vaříme.
-
Dle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat. Na přílohu se hodí noky, špecle, nebo rýže.
Poznámka od kuchařky
Pokud budeme přiravovat v obyčejném hrnci, orestované maso podlijeme do 3/4 pomerančovou šťávou a dusíme do měkka,cca 90minut. 10minut před koncem přidáme kostičky citronátu a šťávu pod masem zredukujeme na námi požadovanou hustotu.
Máte-li rádi pikantní,navinulou chuť vyzkoušejte:-)
Já jsem podávala s“jemnými přílohovými noky“http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho…