Suroviny
- 750 g očištěných hovězích líček
- hrst sušených hub
- 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
- 50 ml octa balsamico
- 200 ml piva nebo červeného vína (jak kdo rád)
- snítka čerstvé šalvěje
- 500 ml vývaru
- pepř
- sůl
- olej nebo sádlo
- Na nastavovanou kaši:
- oloupané a nakrájené brambory
- krupky
- cibule
- česnek
- čerstvá (sušená) majoránka
- mléko
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Líčka osolíme a opepříme.
-
Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico.
-
Necháme vypařit, poté podlijeme pivem nebo vínem a opět necháme skoro odpařit.
-
Nakonec zalijeme vývarem cca 2 cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
-
Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou.
-
Dochutíme.
-
Nastavovanou kaši připravíme následovně: krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě.
-
Krupky propláchneme.
-
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět.
-
Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs.
-
Důkladně promícháme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/