Suroviny
4 porce
- 600 g hovězích líček
- 2 dcl kvalitního červeného vína (já použila Merlot)
- 2 PL koření Hungaria (složení viz Poznámka)
- 1 dcl panenského olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Veškeré suroviny smícháme a ponoříme do nich maso, víno a olej musí sahat do výše masa, koření řádně vetřeme do masa po obou stranách a necháme odležet přes noc v ledničce. Ráno ještě obrátíme.
-
Pak maso vyndáme z marinády, tu vlijeme do tlakového hrnce, zahřejeme, vložíme maso, případně podlijeme a necháme dusit cca 20-25 minut.
-
Po otevření hrnce zkontrolujeme, zda je maso měkké – mělo by být, případně dochutíme (já už nedochucovala, koření obsahuje i sůl, takže opatrně), necháme na vypnutém sporáku odpočinout asi 10 minut a podáváme.
-
Já jako přílohu zvolila br.kaši a salát Moravanku.
Poznámka od kuchařky
Složení koření Hungaria (firma Koření s orlem, koupeno na trzích): sůl, paprikové vločky, česnek, hořčice, koriandr, římský kmín, pepř, paprika, saturejka, oregano