- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg hovězích líček (6-8 kusů)
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 0,5 celeru
- pažitka
- 2 dcl červeného vína
- bobkový list
- sůl
- pepř
- sádlo
- 6 kuliček nového koření
Postup přípravy receptu
-
Hovězí líčka prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso „luxusně měkoučké“. Je to „kližkovité“ maso takže, ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut – nespěchejte.
-
Maso poté vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do příjemné hustoty – nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou lehce povařenou mrkev a nasekanou pažitku. Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.
Poznámka od kuchařky
… jo, jo zase ty lahodné „tvářičky“ od hodného řezníka.
Kuchař: Colombo65