Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem

124
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg hovězích líček (6-8 kusů)
2 mrkve
2 cibule
0,5 celeru
pažitka
2 dcl červeného vína
bobkový list
sůl
pepř
sádlo
6 kuliček nového koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí líčka prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso „luxusně měkoučké“. Je to „kližkovité“ maso takže, ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut – nespěchejte.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso poté vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do příjemné hustoty – nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou lehce povařenou mrkev a nasekanou pažitku. Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.

Poznámka od kuchařky

… jo, jo zase ty lahodné „tvářičky“ od hodného řezníka.