
- reklama -
Suroviny
- hovězí kýta (ořech)
- hrst sušených hub (dubáci vcelku)
- 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- drcený kmín
- mletý pepř
- sůl
- sádlo
- hladká mouka na zahuštění
- hovězí bujón
Postup přípravy receptu
-
Hovězí ořech na sádle ze všech stran orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, namočené sušené houby, podlijeme bujónem, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby na 250°C.
-
Po půlhodině stáhneme teplotu na 150°C a za občasného podlévání a polévání pečeme další 1,5-2 hodiny.
-
Půl hodiny před dokončením přidáme k masu hřiby dubáky.
-
Hotové maso vyjmeme a uchováme v teple.
-
Výpek zahustíme roztřepkou z hladké mouky a hovězího bujónu, provaříme, případně dosolíme. Jako přílohu jsem použil rýži parboiled.
Kuchař: Jenda1









