- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg hovězího masa – krk
- 1 velká cibule
- 2 lžíce hladké mouky (půl na obalení masa, zbytek na zahuštění)
- 1,5 lžíce sádla
- 1 dcl bílého vína
- hovězího vývaru na podlévání
- 2 lžíce kečupu
- 200 g podušených hub (využila jsem zamrazené hřiby)
- 1 smetana na vaření
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a nakrájíme na proužky.
-
Osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky masa obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a opečeme.
-
Pak podlijeme vínem a vývarem dle potřeby, do směsi zamícháme 2 lžíce kečupu. Dusíme téměř doměkka.
-
Pak přidáme zvlášť podušené houby (20 minut), necháme cca 5 minut dusit, pro spojení chutí.
-
Během dušení přiměřeně podléváme vývarem.
-
Do podušené směsi přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a dochutíme solí a citronovou šťávou. Necháme přejít varem a podáváme.
Kuchařka: hemriettas