Hovězí krk Stroganov

65
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg hovězího masa – krk
1 velká cibule
2 lžíce hladké mouky (půl na obalení masa, zbytek na zahuštění)
1,5 lžíce sádla
1 dcl bílého vína
hovězího vývaru na podlévání
2 lžíce kečupu
200 g podušených hub (využila jsem zamrazené hřiby)
1 smetana na vaření
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a nakrájíme na proužky.


    Zobrazit celý recept

  2. Osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky masa obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a opečeme.

  3. Pak podlijeme vínem a vývarem dle potřeby, do směsi zamícháme 2 lžíce kečupu. Dusíme téměř doměkka.

  4. Pak přidáme zvlášť podušené houby (20 minut), necháme cca 5 minut dusit, pro spojení chutí.

  5. Během dušení přiměřeně podléváme vývarem.

  6. Do podušené směsi přidáme smetanu s rozmíchanou moukou a dochutíme solí a citronovou šťávou. Necháme přejít varem a podáváme.