- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg hovězího krku
- koření Country
- 1 plechovka světlého piva (1/2 litru)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 2 kyselé okurky
- 1 uvařené vejce
- sůl
- pepř
- instantní jíška
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso svážeme tak, aby vznikl váleček a potřeme směsí oliv. oleje a koření COUNTRY.
-
Dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne.
-
Namočený římský hrnec naplníme směsí piva, cibule, rajčat, a vložíme naložené maso.
-
Pečeme v římském hrnci velmi pomalu cca 2 hodiny.
-
Maso po upečení zbavíme převazu a nakrájíme na plátky.
-
Výpek propasírujeme a přidáme dvě nakrájené kyselé okurky na jemno a 1 na jemno nakrájené uvařené vejce.
-
Vzniklou omáčku dohustíme dle potřeby instantní jíškou. Příloha rýře.
Poznámka od kuchařky
Koření COUNTRY zakoupeno v malo-velko obchodě JIP.
Kuchař: Colombo65