Suroviny
4 porce
- cca 700 gr hovězích kousků
- sádlo
- 2 velké cibule
- 1 palička česneku
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
Postup přípravy receptu
-
Dno kastrolu poklademe kousky sádla. Přidáme hovězí kousky, cibuli nakrájenou na kolečka a celé stroužky česneku. Všechno promícháme a přikryté dáme péct do trouby na 220-250 stupňů.
-
Po půl hodiny zkontrolujeme, přidáme sůl, pepř a posypeme mletou paprikou. Pečeme, než je maso měkké, podle potřeby můžeme přilít trochu vody nebo ztlumit troubu.
-
Když je maso měkké, vytáhneme ho a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vody na zředění. Maso vrátíme do omáčky, podle potřeby můžeme ještě dochutit a necháme pár minut probublat na sporáku.
-
Podáváme s knedlíkem, bramborami, bramborovými noky, rýží…
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla udělat hovězí na cibuli a česneku, ale v průběhu vaření jsem to nějak pozměnila.
Není to klasický guláš, ale chutná hodně podobně 🙂