
Suroviny
- cca 700 g hovězího masa na kousky
- 1 balení mini žampionů (měla jsem krabičku 125 g)
- sádlo
- pórek
- tymián
- oregano
- sůl
- mletý kmín
- 1 malý rajský protlak (měla jsem 140 g)
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kousky omyjeme, pokud jsou různě velké, rozkrájíme tak, aby měly všechny přibližně stejnou velikost. Žampiony rozkrájíme na poloviny, pórek nakrájíme na půlkolečka.
-
Dno kastrolu vhodného do trouby poklademe kousky sádla, na ně dáme hovězí kousky, osolíme a okmínujeme. Posypeme tymiánem, oreganem, přidáme pórek a žampiony a pořádně promícháme.
-
Podlijeme trochou vody (cca do poloviny výšky masa) a dáme do trouby na cca 200 stupňů.
-
Kontrolujeme každých 20-30 minut, v případě potřeby podlijeme vodou – aby maso nebylo ponořené, ale aby se nepřipalovalo.
-
Když je maso měkké, přidáme rajský protlak, promícháme a vrátíme do trouby na cca 15-20 minut.
-
Podáváme s rýží a sterilovanými okurkami.
Poznámka od kuchařky
Velmi chutná úprava hovězích kousků.