Hovězí kousky s liškami a tymiánem

57
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g zadního hovězího masa
200 g lišek
2 větší cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce pnotučné hořčice
3 lžičky uzené mleté papriky
5 větviček čerstvého tymiánu
sůl
barevný drcený pepř
olej
1 balení bramborových gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na proužky a česnek na plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na trošce oleje osmažíme cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přisypeme plátky česneku, očistěné a překrájené lišky, tymián, hořčici a zasypeme uzenou paprikou.

  3. Podlijeme vodou a dusíme zakryté v troubě.

  4. Když maso změkne, přimícháme syrové gnocchi, podle potřeby ještě podlijeme vodou a již odkryté dopečeme asi 5 minut v troubě.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem v lednici klobásky, které už byly třeba spotřebovat, a tak jsem je opekla na pánvi a přidala na talíř.