Suroviny
- cca 600-700 g hovězích kousků
- 1/2 paličky česneku
- 300 g žampionů
- sádlo
- sůl
- 200 ml červeného vína
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu vhodného do trouby dáme sádlo, na to omyté hovězí kousky. Přisypeme oloupané stroužky česneku a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů.
-
Po cca 20 minutách vytáhneme z trouby, osolíme a promícháme. Vrátíme zpět do trouby.
-
Po dalších 20 minutách přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky, mírně podlijeme vodou (nemělo by se to vařit, jen aby se to nepřipalovalo) a vrátíme do trouby.
-
Za dalších 20 minut opět vytáhneme, přilijeme 100 ml červené víno a dáme zpět do trouby. Kontrolujeme každých 20 minut, než je maso měkké. Víno by se mělo vyvařit, v případě potřeby můžeme trochu podlít vodou.
-
Když je maso měkké, přilijeme ještě 100 ml červeného víno a necháme většinu vyvařit, ne všecno, aby zbyla šťáva na polití brambor.
-
Podáváme s brambory.
Poznámka od kuchařky
Česneku může být samozřejmě i celá palička, jen já jsem už měla doma jen poslední půlku, jinak bych taky dala celou.