Hovězí kostky na kari

101
- reklama -

Suroviny
2 porce

30 dkg hovězího předního masa bez kosti
1 polévková lžíce oleje
1 větší cibule
1 větší mrkev
1 kávová lžička kari koření
5 snítek kari koření (smil italský)
1 kostka zeleninového bujonu
sůl, pepř dle potřeby- já jsem nepoužila

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.

  2. Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli, přidáme mrkev a další 3 minutky restujeme.

  3. Pak přidáme kostky masa a za promíchávání necháme zatáhnout.

  4. Přisypeme KL kari, přidáme snítky čerstvého kari, podlijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu a vaříme pod tlakem 40 minut. Pokud vaříme v obyčejném hrnci- tak až do změknutí masa za občasného promíchání a doplnění tekutiny(asi 60 minut-záleží na druhu masa).

  5. Až je maso měkké, vybereme ho z hrnce i s trochou zeleniny bokem, zbytek i se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme, vložíme nazpět odebranou část, prohřejeme a můžeme podávat.
    Já jsem jako přílohu měla vařené malé nové brambůrky.

Poznámka od kuchařky

Včera jsem od známých dostala z bylinkového záhonu snítky čerstvého kari- krásně vonělo a zlákalo mě to k vyzkoušení. Původně jsem k masu chtěla použít jen cibuli, ale ta mrkev mě pro barevnost hotového pokrmu ukecala:-) Když se část hotové šťávy rozmixuje, už nemusíme zahušťovat a kdo chce, může ještě zjemnit troškou smetany.

Odkaz na bylinku“kari“http://www.zahrada-sazenice.cz/zahrada-sazenice/es…

http://listnate-kere.atlasrostlin.cz/smil-italsky