
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg hovězího masa (měla jsem kližku)
- 1 cibule (větší)
- 1 lžička sušené papriky
- 1 balení hlívy ústřičné (množství si určíme sami)
- trochu pepře
- drceného kmínu
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu
-
Na sádle si zpěníme cibuli, přidáme na menší kousky nakrájenou hlívu a nakonec maso nakrájené na větší kostky.
-
Orestujeme, aby se maso zatáhlo, přidáme 1 lžičku sladké papriky, trochu drceného kmínu, malinko orestujeme, ale pozor, aby nám paprika nezhořkla.
-
Podlejeme vodou a dusíme doměkka.
-
Potom maso vyndáme na talíř a šťávu zahustíme vodou a moukou.
-
Provaříme a maso dáme zpět. Podáváme nejlépe s bramborem, ale jinak dle chuti.
Kuchařka: JanaDorazinova