
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 900 g hovězí kližky
- 100 g másla
- 200 g cibule
- 200 g mrkve
- 300 g celeru
- 300 g žampionů
- 250 ml mrkvové šťávy
- 100 ml vývaru
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Žampiony a všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na drobnější kousky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.
-
Kližku nakrájíme na větší kousky, v pánvi na rozehřátém másle ji necháme ze všech stran zatáhnout a přendáme ji do pomalého hrnce. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu a vývar a promícháme.
Přikryté poklicí necháme vařit na II. stupni 4 hodiny. -
Poté maso z hrnce vybereme, šťávu nahrubo rozmixujeme a maso dáme nazpět na prohřátí.
Na přílohu se hodí bramborová kaše nebo rýže.
Poznámka od kuchařky
Mrkvovou šťávu kupuji v Lidlu v litrové sklenici. Máme ji rádi v jídle i k pití.
Kuchařka: Anna Kocikova