Hovězí kližka na zelenině a mrkvové šťávě v PH

79
- reklama -

Suroviny
4 porce

900 g hovězí kližky
100 g másla
200 g cibule
200 g mrkve
300 g celeru
300 g žampionů
250 ml mrkvové šťávy
100 ml vývaru
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony a všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na drobnější kousky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.

  2. Kližku nakrájíme na větší kousky, v pánvi na rozehřátém másle ji necháme ze všech stran zatáhnout a přendáme ji do pomalého hrnce. Osolíme, opepříme, přidáme šťávu a vývar a promícháme.
    Přikryté poklicí necháme vařit na II. stupni 4 hodiny.

  3. Poté maso z hrnce vybereme, šťávu nahrubo rozmixujeme a maso dáme nazpět na prohřátí.
    Na přílohu se hodí bramborová kaše nebo rýže.

Poznámka od kuchařky

Mrkvovou šťávu kupuji v Lidlu v litrové sklenici. Máme ji rádi v jídle i k pití.