- reklama -
Suroviny
2 porce
- 4 menší plátky hovězí kližky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule
- 1 velké rajče
- 3 stroužky česneku
- 1 sladkokyselá okurka
- 1 lžíce vegety (Chuť léta Kuchárek s rajčaty a paprikou)
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- 1/4 lžičky mletého pepře
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova.
-
Přidáme na plátky nakrájené, naklepané maso a dusíme ve vlastní šťávě.
-
Po vydušení přidáme vegetu, pepř, nasekané stroužky česneku a na drobno nakrájené rajče.
-
Podlijeme vodou a dusíme, dokud maso není měkké.
-
Přidáme na malé kousky nakrájenou okurku, zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a povaříme. Podáváme s vařenou rýží.
Kuchařka: JanaB1