
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 750 g hovězí kližky
- 2 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 1 větší petržel
- 1/2 celeru
- olej
- hladká mouka
- vývar či voda
- sůl
- pepř
- červená paprika mletá
- majoránka
- česnek
- libeček
- houby sterilované (čerstvé, mražené)
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme – pokrájenou zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme hovězí maso pokrájené na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou a necháme dusit.
-
Mezi tím si očistíme kořenovou zeleninu, popřípadě houby – pokud použijeme čerstvé či mražené, vše pokrájíme na plátky.
-
Zhruba po 30-40 ti minutách přidáme zeleninu k masu, dusíme do měkka, přidáme nasekaný česnek, majoránku, libeček.
-
Zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem či vodou.
-
Necháme provařit, úplně na konec přidáme sterilované houby.
-
Podáváme s rýží, bramborem…
Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Doba přípravy záleží na použítém nádobí (nerez, dvojité dno, pomalý hrnec…) a hlavně na mase 🙂
Kuchařka: cardanka