Hovězí kližka na kořenové zelenině

263
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

750 g hovězí kližky
2 větší cibule
1 větší mrkev
1 větší petržel
1/2 celeru
olej
hladká mouka
vývar či voda
sůl
pepř
červená paprika mletá
majoránka
česnek
libeček
houby sterilované (čerstvé, mražené)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme – pokrájenou zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme hovězí maso pokrájené na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou a necháme dusit.

  2. Mezi tím si očistíme kořenovou zeleninu, popřípadě houby – pokud použijeme čerstvé či mražené, vše pokrájíme na plátky.

  3. Zhruba po 30-40 ti minutách přidáme zeleninu k masu, dusíme do měkka, přidáme nasekaný česnek, majoránku, libeček.

  4. Zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem či vodou.

  5. Necháme provařit, úplně na konec přidáme sterilované houby.

  6. Podáváme s rýží, bramborem…
    Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Doba přípravy záleží na použítém nádobí (nerez, dvojité dno, pomalý hrnec…) a hlavně na mase 🙂