- reklama -
Suroviny
5 porcí
- Suroviny:
- 750 g hovězí kližka (váleček)
- 1 PL sádla
- 1 PL kremžské hořčice
- 1 větší cibule
- 1 lusk červené kapie
- 1 střední petržel
- 2 stroužky česneku
- 5 malých snítek čerstvého rozmarýnu
- 100 g špeku
- 3 bobkový list
- 1 malá hrstička hřibů
- hovězí vývar
- pár kuliček jalovce
- koření dle vlastní chuti
- – ( sůl, pepř, směřovat více do divočiny)
Postup přípravy receptu
-
Do sádlem vymazaného pekáčku či varné mísy poklademe okořeněnou a nakrájenou (cca na 5 plátků) kližku.
-
Potřeme hořčicí, posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme bobkový list a jalovec. Na každý plátek masa položíme malou snítku rozmarýnu, vše zasypeme na kostičky nakrájenou cibulí a kapií. Přidáme hříbky, poklademe na plátky nakrájenou petržel a slaninu.
-
Za mírného podlévání hovězím vývarem, (někdy přidám i červené víno) pečeme do změknutí masa. Kdo chce dá maso bokem a šťávu propasíruje.
Kuchař: krkovicka.x