
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g hovězí kližky
- 1 palička česneku
- 1 plná lžíce majoránky
- 1 lžíce másla
- 1/2 kostky masoxu
- olej
- 1/2 lžičky pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kližku odblaníme a nakrájíme na menší plátky napříč vlákna. Opečeme na oleji dohněda a přidáme na plátky nakrájený česnek.
-
Do opečeného masa rozdrobíme masox, opepříme a osolíme, přisypeme třetinu majoránky a podlijeme trochou vody. Dusíme v troubě pod pokličkou při občasném podlévání při 180ºC doměkka.
-
Těsně před koncem dochutíme zbytkem majoránky (rozemneme v dlaních), solí a pepřem podle chuti a pro zjemnění plátkem másla. Necháme 5 min. přikryté provonět a podáváme s bramborovou kaší či bramborovým knedlíkem.
Přípravu jde zkrátit použitím tlakového hrnce (papiňáku).
Poznámka od kuchařky
Zdroj: recepty.brtnik.info
Kuchařka: isindy