
Suroviny
    
- 650 g mletého hovězího masa
 - 180 g nivy nebo jiného sýra s modrou plísní
 - sůl
 - čerstvý mletý pepř
 - 2 PL sezamových semínek
 - 180 g másla
 - 1/2 řapíkatého celeru
 - bylinky na ozdobu
 - olej na smažení
 
Postup přípravy receptu
- 
Mleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nastrouhaný řapíkatý celer a důkladně vše prohněteme. Při solení myslíme na to, že se maso později rozleží a po upečení se chuť koření i soli zvýrazní.
 - 
Navlhčenýma rukama pak tvarujeme placičky nebo kouličky a poté je lehce obalíme v sezamu a dáme odležet na 30 minut do ledničky.
 - 
Nivu nebo jiný sýr s modrou plísní nastrouháme najemno a dáme do misky. Přidáme máslo pokrájené na kousky a vše utřeme do hladka. Ochucené máslo vložíme na potravinářskou folií a vytvoříme si z této směsi malý váleček. Zabalíme a necháme ztuhnout.
 - 
Placičky nebo kouličky z mletého masa pečeme buď zprudka na rozpáleném oleji na pánvi, nebo na grilovací mřížce z každé strany asi 5-6 minut.
 - 
Před servírováním vložíme na každý karbanátek kolečko vychlazeného nivového másla. Z obyčejných „karbošů“ uděláme tak malou delikatesu.
 
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem napsat „Plísňovým máslem“, ale nevím, zda by to tam bylo lepší, třeba mi někdo poradí.
            








