- reklama -
Suroviny
- 800 g kližky
- 3 velké cibule
- 2 hrsti sušených hub
- 3-4 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce uzené papriky
- kmín
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- cca 500 ml vývaru nebo vody
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do hněda. Přidáme maso a kmín a po zatáhnutí zasypeme paprikou a česnekem. Zamícháme a zalijeme do poloviny vývarem.
-
Přidáme houby, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka (já dvě hodiny). Zaprášíme moukou a podle potřeby zředíme vývarem¨ a provaříme.. Dochutíme chilli, pepřem, nebo solí. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.
Poznámka od kuchařky
Sušené houby dodají chuť i barvu. Přidávám pár kousků i do hovězího vývaru, taky tu chuť vyzvednou a dodají krásnou barvu polévky.
Kuchařka: mika59