Hovězí guláš se sušenými houbami

1553
- reklama -

Suroviny

800 g kližky
3 velké cibule
2 hrsti sušených hub
3-4 stroužky česneku
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce uzené papriky
kmín
sůl
pepř
chilli podle chuti
cca 500 ml vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do hněda. Přidáme maso a kmín a po zatáhnutí zasypeme paprikou a česnekem. Zamícháme a zalijeme do poloviny vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme houby, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka (já dvě hodiny). Zaprášíme moukou a podle potřeby zředíme vývarem¨ a provaříme.. Dochutíme chilli, pepřem, nebo solí. Podáváme s chlebem nebo knedlíky.

  3. Potraviny na tento recept jsem zakoupila na . Je to online farmářské tržiště, kde nakupujete od lokálních farmářů a výrobců kvalitní a opravdové potraviny.

Poznámka od kuchařky

Sušené houby dodají chuť i barvu. Přidávám pár kousků i do hovězího vývaru, taky tu chuť vyzvednou a dodají krásnou barvu polévky.