Hovězí guláš s okurkou a hráškem

53
- reklama -

Suroviny
3 porce

500 g hovězího předního masa
3 lžíce slunečnicového oleje
1 velká cibule
5 stroužků česneku
mletý černý pepř
2 lžičky uzené červené papriky
2 lžičky Mexického koření
1 lžíce plnotučné hořčice
necelá lžička soli
1-2 sladkokyselé okurky
2 lžíce mraženého hrášku
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na malé kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova, vložíme maso a orestujeme.

  3. Zasypeme česnekem, solí, paprikou, Mexickým kořením a zamícháme.

  4. Podlijeme vodou a přidáme hořčici.

  5. Za občasného podlévání a zamíchání udusíme maso do měkka. Poté přidáme nakrájené okurky a mražený hrášek. Vše zahustíme jíškou a krátce povaříme.

    Podáváme s knedlíkem.