Hovězí guláš s medem a jablky

86
- reklama -

Suroviny

600 g hovězí kližky
1 lžíce medu
2 lžíce rajského protlaku
3 stroužky česneku
1 bobkový list
500 ml hovězího vývaru
250 g cibule
250 g mrkve
1/2 kg jablek
sůl
pepř
olej
majoránka
citrónová šťáva na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na úzké nudličky a orestujeme důkladně ze všech stran na oleji. Přidáváme postupně med, rajský protlak, prolisovaný česnek, bobkový list a přiléváme hovězí vývar.

  2. Vše dusíme 1 – 1,5 hodinu, dokud není maso téměř měkké. Potom teprve osolíme,opepříme.

  3. V další fázi přidáme nakrájenou mrkev na tenké nudličky + nakrájenou cibuli, které jsme si trochu dopředu orestovali na troše oleje. Necháme chvíli dusit.

  4. Chvíli před dokončením přidáme najemno nakrájená jablka a vše ovoníme majoránkou.
    Na závěr dochutíme citrónovou šťávou.

  5. Příloha: jakýkoli knedlík.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: www.knedlik.cz

Dnešní článek na netu o tom, jak jsou češi konzervativní v jídle mě inspiroval a našla jsem si recept na guláš trochu jinak s mírně nasládlou chutí. Měla jsem obavy, zda mi to doma projde, ale přímo jsem bodovala! Zkuste, zjistíte, že nemusí být guláš jen ostrý 🙂